[dropcap]S[/dropcap]å er det er tid til influenza vaccination.

Du kan altid få en tid at få en influenzavaccination, men følgende onsdage har vi reserveret ekstra tid, så kan du blot komme uden tidsbestilling.

Hele Oktober og November 2018
Alle tirsdage og onsdage mellem kl. 13:00-14:30 – tidsbestilling er ikke nødvendig disse to dage. Alle andre tidspunkter kan du med fordel bestille tid.

Kommer du i anden anledning kan vaccinen gives samtidigt. Sundhedsstyrelsen anbefaler, du bliver vaccineret, hvis du:
  • Er 65 år eller derover
  • Førtidspensionister
  • Gravide i 2. eller 3. trimester, dvs. det er gratis for gravide, der er mere end 12 uger henne.
  • Har en kronisk sygdom, samt for personer med immundefekt og deres husstandskontakter. Gælder i perioden 1. oktober 2017 til og med udgangen af februar 2018.
  • Er svært overvægtig med BMI over 40.

Tilhører du en af de ovennævnte grupper, kan du få vaccinationen gratis fra den 1. oktober og året ud. Det vil sige at vaccinationerne stopper ved nytår 2017. Dog kan gravide m.fl. fortsat vaccineres (se ovenfor). Hvis du er nysgerrig på hvorfor de enkelte målgrupper er taget med, så klik her for mere info.

Det er stadig muligt at blive vaccineret mod influenza før og efter de nævnte tidspunkter, men i så fald er det ikke gratis.

Vi registrerer alle vaccinationer i Det Danske Vaccinationsregister (DDV).

Du kan følge med i influenzasituationen

På Statens Serum Instituts hjemmeside er der i influenzasæsonen ugentlige opdateringer af influenzaaktiviteten i Danmark.

Se Sundhedstyrelsens kampagne vedr. influenza, som også besvarer spørgsmålene om, hvorfor de enkelte målgrupper er taget med.

continue reading

Related Posts