[dropcap]S[/dropcap]å er det er tid til influenza vaccination.

 

Hvad er influenza?

Influenza er en virusinfektion, der kan ramme alle mennesker. Det er en smitsom sygdom, som kommer hvert år i vintersæsonen. Op mod 1 million mennesker i Danmark smittes ved influenzaepidemier. Hvert år dør i gennemsnit ca. 1000-2000 personer i Danmark af komplikationer som følge af influenza.

Hvad koster det?

Influenzavaccinationen tilbydes igen gratis, hvis du tilhører en af nedenstående risikogrupper.

Hvor kan jeg blive vaccineret?

Du kan blive vaccineret flere forskellige steder. Vi anbefaler at du bliver vaccineret hos os, men også private vaccinationsfirmaer og kommuner kan vaccinere mod influenza. Det vigtigste er, at du bliver vaccineret, hvis du tilhører en af risikogrupperne.

Hvem anbefales vaccination mod influenza?

Vaccinationen anbefales og er gratis for personer, der er 65 år eller derover, og for personer med en række kroniske sygdomme, f.eks. diabetes og lungesygsomme, samt personer med hjerte- og kar-sygdomme med flere. Du har øget risiko for at blive alvorligt syg af influenza, hvis du er ældre, har bestemte sygdomme, er svært overvægtig eller gravid. Sundhedsstyrelsen anbefaler, du bliver vaccineret, hvis du:

  • Er 65 år eller derover
  • Har en kronisk sygdom
  • Er svært overvægtig med BMI over 40
  • Er gravid og mere end 12 uger henne

Tilhører du en af de ovennævnte grupper eller er førtidspensionist, kan du få vaccinationen gratis fra den 1. oktober og året ud. Vaccinationen er dog gratis for gravide, der er mere end 12 uger henne, samt for personer med immundefekt og deres husstandskontakter, i perioden 1. oktober 2016 til og med udgangen af februar 2017. Det er stadig muligt at blive vaccineret mod influenza før og efter de nævnte tidspunkter, men i så fald er det ikke længere gratis.

Vaccinationerne stopper ved nytår 2016. Dog kan gravide fortsat vaccineres.

Vi registrerer alle vaccinationer i Det Danske Vaccinationsregister (DDV).

Følg med i influenzasituationen

På Statens Serum Instituts hjemmeside er der i influenzasæsonen ugentlige opdateringer af influenzaaktiviteten i Danmark.

Se Sundhedstyrelsens kampagne vedr. influenza.

continue reading

Related Posts